A Dreher Pale Ale-hez az erjedés végén, hidegkomlózásos technológiával is adagolunk aromakomlókat; ez a folyamat közel áll a tradicionális technikához. A 3-féle aromakomló (Kazbek, Citra és Chinook) komplex keserű ízt, illetve komló aromát eredményez, ezáltal nyeri el a termék egyedi ízét.
MIT KELL TUDNI A LAGER ÉS ALE TÍPUSÚ SÖRÖKRŐL?
A LAGER TÍPUSÚ (ALSÓERJESZTÉSŰ) SÖRÖK JELLEMZŐI:
• A sörben az élesztőgombák az erjesztőtartály alján gyűlnek össze az erjedési folyamat végén
• Az erjesztést kb. 10–14 °C-on végzik (alacsonyabb hőmérsékleten, mint az ale típusú söröknél)
• Magyarországon ez a leggyakrabban fogyasztott sörtípus.
AZ ALE TÍPUSÚ (FELSŐERJESZTÉSŰ) SÖRÖK JELLEMZŐI:
• Az élesztőgombák az erjedési folyamat végén felemelkednek a sör tetejére
• Az erjesztést kb. 15–21 °C-on végzik
• Ale élesztőket használnak tradicionálisan az Egyesült Királyságban, Belgiumban, az USA-ban, illetve búzasörökhöz
A PALE ALE JELLEMZŐI:
A Pale Ale egy brit eredetű, ale típusú sörfajta, aminek a színe az arany és a vöröses réz között mozog. Közepesen testes sör, amit kellemes, malátás aroma és íz jellemez, valamint kiegyensúlyozott keserűség, ennek köszönhetően könnyen iható.